Okumaya Başlarken

     Evet bu kısma geldiğine göre bir şeyler istediğin çok belli. Gözlerini yormasın diye koyu tema içeren bloguma hoş geldin. Diğer hızlı okuma siteleri genelde RENKLİ ve ŞAŞALI bir tasarım yapıp dikkat çekmek isterdim ama ben sizler için öyle yapmadım. Sen okumaktan çekinmediğin sürece, bu blogta hızlı okuma adına istediğin herşeyi bulacaksın..

    Bu blog bedelsiz olarak hızlı okuma ile ilgili aklına gelebilecek herşeyi içeren bir blog olacak. Şimdi sana anlatacaklarımı iyi oku. ;)

      Diğer korkaklar ilk sayfada devam etmekten vaz geçti, gitti. Ama sen şu an bunu okuyorsan, demek ki hızlı okuma konusunda iddalısın. Güzel, gayet güzel. Sen bendesin adamım. Sana şakır şakır okumayı öğreticem. 1000 sayfalık bir romanı bir günde bitirmenin keyfini yaşacaksın. Bak bu dediğimi küçümseme, ufkun açılacak ve bi hayır duanı isterim.

     Ve evet hala okumaya devam ediyorsan, hiç fazla uzatmadan ve seni detaylarla uğraştırmadan özet geçeyim. Bu kısımları iyi oku ve sonrası için ne yapacağını iyi öğren.


     İlk olarak dört temel okuma biçimi vardır.
  • Bilmeden okuma (Göz Gezdirme): Çevredeki yazıları okumak.
  • Amaçsız okuma (Rastgele): Gazete, dergi okuma gibi anlık okuma
  • Normal okuma: Hedef belli olan ve eylemin aslı okuma olan tür. Roman okuma gibi.
  • Detaycı okuma: Normal okumadan farklı olarak, içerik kadar yazımın kendisinede dikkat edilerek yapılan okuma.

     Şimdi yukarıdaki okuma türlerini tekrar okumadan bir aklınızdan geçirin. Sonra yeniden okuyarak iyice bir benimseyin. Sonra aşşağıdan Devam edin.

     Okumayı etkileyen unsurlar
  • Ruh halin. Paragrafın başını unutmana neden olan ruh halin. Okurken dalıp gitmene neden olan ruh halin. Okumayı gerçekleştiren beynin bir yandan da meşküliyetine neden olan ruh halin. Anlaşılmıştır.
  • Dış uyarıcılar. Başlıktan anlaşıyordur. Ses, gürültü, yer, vucudun duruşu gibi şeyler. Odaklanmanı, kendini okmaya vermeni engelleyen her şey.
  • İstek-Azim-İrade. İşte asıl mesele, okuma işini yaparken, okumayı ne derece isteme ve amaç edinme olayı. İşte bu okumayı etkliyor. Ödev ya da yapılması gereken bir iş ise okuma biraz zorlaşıyor. Sen mi istedin, macburmu kaldın?
  • Huylar. Zırt dediği yere geldik. Bu başlık altında TEMBELLİK, sabırsızlık, gibi kişinin kolay kolay düzeltemeyeceği şahsına bağlı özellikler diye biliriz. Çözümü sonraki yazıda anlatacağım. Şimdilik ön bilgi olarak öğrenmen yeterli.
  • Göz. Doğru okudun gözün kendisi okumayı etkiliyor. Hiç ya da az okuyan birinin gözleri okumakta zorlarnır. Çözüm şu: Bu blog ;). Zaman ile farkı anlayacaksın.


      Vay be buraya kadar geldin. Zahmet edip yukarıdakileri okudun. Emin ol ki bir çok kişi buraya kadar gelmeden okumayı bırakıp, feyste, instada da takılmaya gitti. ama sen buradasın. Öylesine gezinenler ile bunu gerçekte isteyen arasında ayrım yaptım. Gerçekten isteyenler yönlendirmeler doğrultusunda okumaya devam etsin. Linkleri özellikle yazıların içine sakladım. Okuyanların fark edeceği, gerçekten isteyenlerin ulacağı bir blog oldu. Tık almak uğruna şebeklik yapmak niyetinde değilim. Bu yüzden yukarıdaki maddeleri aklında iyi tut ve hızlı okumada ilerlemeni aşşağıdaki menüden takip et. 

Şimdi sen alttaki linkle hızlı okuma ile ilgili herşeyi en altta, tek başlıkta göreceksin. 

HIZLI OKUMA ANA MENÜ

.

Hızlı Okuma Ana Manü